Pappa

Pappa, pappa, du är en så bra människa ska du veta. Tack för att du gör min dag så rolig, bara genom din blotta existens och dina s k humoristiska inslag är du klassad som genomgod gubbe!

I tidigare inlägg har jag tagit upp fenomentet äldre herrar som åker till tippen, idag kom tippen på tal igen. Jag blev erbjuden en gratis resa dit, inte bara en gång, utan två gånger på samma dag! Tänk att få möjligheten att åka till tippen två gånger samma dag! Och inte nog med detta, de öppnar ca 9.00 också! Och jag skulle bli insläppt! Kan det bli bättre?!

Tack pappa, tack för ditt erbjudande, men jag tror än en gång att jag artigt tackar nej till ditt helgnöje och stannar hemma och sover en extra timme eller två. Vi kan umgås men vissa av våra aktiviteter tror jag det är bäst vi håller för oss själva!

Time goes by

Nu när jag blivit äldre har jag insett den bistra sanningen. Jag kommer inte alltid vara ung, utan problem och inte känna till några andra i världen. Jag kommer lämna hemmets trygga vrå, bege mig ut i världen för att söka lycka. Att tiden går så snabbt visste jag väl, men har inte direkt velat tänka på det. Blir man för fixerad vid tiden glömmer man bort det man har och lever inte i nuet. Istället för att ta vara på varje litet ögonblick går man runt och är rädd för allt man inte hinner med och allt som går förlorat. Det blir som en besathett som genomsyrar varenda vrå av kroppen, varenda liten centimeter. Efter ett tag inser man att det inte funkar att hålla samma tempo som innan, man kommer kanske inte hinna med allt man velat, men kan komma mycket nära. Även om alla ens önskningar inte går vägen, upplever man under sin levnadstid så mycket mer, som är precis lika viktigt som den där nya cykeln. Efterhand växer man upp och inser att man har det ganska bra, eller dåligt, der beror på vilken livssyn man har, vilken levnadsituation man befinner sig i och vad man värdesätter. Ofta har jag gått runt och varit rädd för döden, det har blivit som en mardröm, ständigt sökandes mitt sinne, men det finns viktigare saker. Döden kommer vare sig jag vill det eller inte, men jag kan välja att ignorera den och ta itu med den när det är dags. Vi får inte glömma att ta vara på livet, vi får inte fler (om man nu inte tror på reinkarnation).

För att citera en mycket klok människa jag känner: Det är farligt att leva, man kan dö.


När livet gör sig påminnt.

När livet gör sig påminnt finns det inte längre tid att sitta vid datorn. Saker man förr gjort blir åsidosatta och ersatta med nya, viktigare saker. När man inte längre är ledig och har all tid i världen kan inte blogg och dator ta upp lika stor del av tiden som de förr gjort, nej livet måste gå vidare och framförallt återgå till det normala.

Framöver kommer endast väl genomtänkta saker att produceras, dikteras och bevisas. Ingen mer spammning, inga mer inlägg för att fylla ut, tiden för det är slut. Jag har funnit viktigare saker i livet. Bloggen kan vänta.

The Road to Mandalay

I vått och torrt kan man lita på honom, Robbie Williams, mannen med texterna som får många att smälta. Mannen som är en av de största nu levande "entertainers". Oh yes, oh yes.

....

Tänk att få flyga bort en dag, bara lämna allting som det är och försvinna. Fly från det förgångna och finna framtiden. Finna en rofylld plats, fri från bekymmer, fri från vardagens bestyr. En plats att ta det lugnt på. En plats där man är fri. Hakuna Matata.



image22


Sovmorgon

Få blir berikade med sovmorrnar. Få ha turen att faktiskt få stanna hemma och bara ta det lugnt. När man väl får en sovmorgon, om det så bara är på 30 minuter så blir man överlycklig över denna lilla stund i frihet. Som student tar man ofta vara på varje tillfälle då man inte behöver vara i skolan.

Detta året har jag blivit berikad med två sovmorrnarl, vilket känns ganska bra. Det finns dock en liten ynka detalj som jag är lite, tja vad ska man säga, skeptisk över. Att en fredag börja sin skoldag klockan 14.25 känns lite onödigt. Saken som gör det ännu mer onödigt är att lektionen är idrott.. Detta resulterar i att jag, när alla andra slutar, cyklar till skolan för att genomföra en timmes idrott i skolans gympahall. Som en godtrogen elev skolkar jag aldrig och kommer därför på varje idrottstillf'älle, det känns bara så konstigt att gå till skolan halv tre...

Man får helt enkelt se det positiva i detta underliga levnadssätt. Jag kan titta på Seinfeld varje torsdag, sova så länge jag vill och går till ett träningspass varje fredag som jag får betyg i. Ganska skönt sätt att leva på faktiskt.


Bang bang, you're dead

Boxades idag på idrotten, skönt värre. Det perfekta med boxning är att man kan ta ut alla sina aggressioner på ett bra vis och efteråt känna sig så tillfredställd och belåten. Det är nog en av de bästa former av terapi om man tänker efter. Tänk så mycket pengar man kan spara på dyra sessioner hos psykologer för att istället köpa sig ett kort på gymmet och gå och träna boxning! När man tränar boxning får man ju träningen på köpet också, vilket man inte får om man sitter hos en psykolog. Kanske är detta den nya formen av behanling? Jag vet i alla fall att jag hellre går och boxar ut min ilska, än pratar om den med en psykolog!

Att det ska vara så svårt...

Varför kan det inte bara vara lätt att hitta en solsemester? Varför måste det finnas så himla mycket att välja på? Hur perfekt hade det inte varit om man hade lagt ihop alla sina intressen, rimligt pris och önskat datum för avfärd, för att sedan klicka fram den perfekta resan?! Datorn hade vetat exakt var man skulle åka, var jag hade haft trevligast utefter mina önskemål.

Nu måste man istället sitta och titta genom miljontals hotell, flyg osv för att hitta var man ska ta vägen. jag blir galen! Varför kan inte allting bara vara lätt så man kan lägga mer tid på någonting annat? Varför, varför...?

- Men jag öppnade fönstret!

Ibland är det himla skönt att inte göra någonting, att bara ta det lugnt och sitta inomhus. Att vakna vid 12.30, äta frukost vid 15.00 och sedan ligga framför tvn till 22.00, med matpaus mellan såklart! Det är inte helt fel, men som alla vet så vill ju egentligen mammor att vi ungdomar skall vara aktiva, röra på fläsket för att undgå den fläskighet som sprider sig med alla stillasittande jobb och i takt med teknologins utvecklig. De vill helt enkelt att vi skall vara ute!

När då min kära moder frågar om vi inte varit ute idag, kommer jag med det snabba och geniala svaret: Nej, men jag öppnade ett fönster!

Till svar av min kloka fader fick jag (vad som också kommer avsluta dagens inlägg): När inte ni kan komma till världen, får världen komma till er.

Adjö!


Halleluja!

Äntligen, vårt bredband är ordnat. Från och med nu ska det fungera som vanligt, vilket har gjort hela familjen oerhört glad. Nu kommer vi inte längre bli frånkopplade, loggas ur när vi för konversationer osv. Kort och gott: Allting ska fungera.

Jag måste nu även passa på att be om ursäkt till Telia då det inte var deras fel att internet lade av utan en felkoppling av kablar i vårat hus, som tydligen funnits där sedan det byggdes. Alltså, inte Telias fel, husets. Detta är ett bevis på att man aldrig ska kasta sten i glashus.

Idrott

Idrott är nog någonting av der roligaste jag vet! Lagspel, där man får gå in i närkamper, enskilt där det bara är du vs någon annan, och framför allt får du ju röra på dig! Att pressa kroppen till max, svettas floder och bara känna sig sådär nöjd efteråt, det är livet det!

Men för att ett lag ska kunna fungera måste det vara någerlunda samspelt, deltagarna måste ha någon form av ex. bollsinne och inte vara rädd att slå sig (när det gäller sport med kroppskontakt). Om dessa egenskaper saknas faller laget pladask, samarbetet måste fungera.

Med detta vill jag bara nämna min idrottslektion idag, som verkligen inte innehöll någon form av samspel eller känsla, den var urusel. De sägs att alla kan röra på sig, men vissa rör sig fan så mycket mindre än andra.

Att föda barn

Idag under vår engelskalektion så pratade vi om att föda barn. Hela klassen diskuterade om det hade varit någon skillnad om män fött barn istället för kvinnor, vilket många av oss inte tyckte. Det skulle ju fortfarande vara samma DNA, barnet skulle bara komma ut på ett annat sätt... Många killar skulle inte kunna tänka sig att titta när barnet kom ut, vilket jag höll med om att de inte skulle göra. Har tyvärr haft upplevelsen av att bevittna en födsel på tv (discovery) och det såg väldigt äckligt ut. Visst, någon dag lär väl även någon som jag få barn, förhoppningsvis, men just nu känns det inte speciellt relevant.

Efter många diskussioner fick jag en tanke: Om alla barn i världen skriker samtidigt, hör vi det då? Denna tanke i sin tur fick mig att undra över om alla operasångerskor tog den högsta ton de kunde, skulle vi spränga ljudvallen då? Eller om alla människor i hela världen skrek samtidigt, skulle vi då spränga ljudvallen? Går det överhuvudtaget att göra det? Föga intressant go vänner.Vet ni får ni gärna höra av er!


image21

VARFÖR?!

Jag är glad, jag är glad, men mitt i mitt glädjerus tittar jag på andra bloggar och ser videofilmer där man är ute och rastar sina hundar! Varför berätta om det? Jag förstår inte meningen... Ingen bryr sig väl om när, var och hur jag rastar min hundjävel?

Jag ska inte bry mig mer, jag har tjatat om detta tillräckligt. Det räcker nu, jag lägger ner klagan. I'm done.


Spammning

Spammar igen, kan inte hjälpa det! Men då jag kom ner från listan över mest uppdaterade, trodde jag förlorat min blogg saknade jag min stund i det lilla rampljuset jag hade! Om det är en massa onödiga inlägg som krävs för att komma dit igen, så får jag väl se till att göra tvärt emot. Skriva en massa bra inlägg istället. Därför handlar detta inlägg om desperationen av att bli sedd, att bli hörd och att vara en av de många mindre intelligenta bloggare som skriver om irrelevanta saker. Jag ska inte bli en av er, jag ska stå emot, fortsätta i samma stil, bara göra lite fler inlägg. Ni kommer få ett slut, vi högkulturella, intelligenta varelser ska få vår tid. Snart kommer den, den är bara runt hörnet. Vi behöver bara kämpa!

Bitter vs Glad

Okej, vad är egentligen bäst att vara, bitter ellet glad? Negativ eller positiv? Vad tjänar man egentligen mest på? En person som alltid går runt och är bitter och negativ uppskattar kanske mer bra saker som händer än en person som alltid är glad? En glad kanske har lättare att leva sitt liv än en bitter då de alltid har kul och ser saker från den ljusa sidan?

Vad är egentligen mest uppskattat? Själv måste jag ju faktiskt säga att jag finner bitterhet aningen skrattretande, jag skrattar åt det alltså, det är grymt kul! Att läsa bittra tankar, texter, bloggar är en rolig sysselsättning. Vissa personer (även jag) retar sig på sådana små obetydliga problem som är hur kul som helst att läsa om. I deras desperata jakt på att hitta minsta lilla fel lämnar de ofta det relevanta för att bara kunna vara arga på någonting.

I slutändan är det nog ändå lättast att vara glad för det mesta. På något sätt uppskattar omgivningen en mer då och positiv energi sprudlar och sprids. På detta sättet motverkas trötthet och nedstämdhet. Kanske ett nytt läkemedel?

Prata så man förstår

Att prata så andra förstår är kanske inte det lättaste som finns. Att prata så att andra blir intresserade är nog ännu svårare, men jag tror fan att jag har fått denna gåvan! Käften går i ett, folk kommer och vill få information, de stannar kvar och lyssnar. De vill faktiskt höra vad jag har att säga. Det är en underbar känsla att folk lyssnar på en, att de är intresserade. Att stå i centrum är någonting av det bästa som finns. Tänk om man kunde göra det alltid! Jag ska hitta mig ett jobb där jag kommer vara centrumet för alla, något sådant måste ju finnas! Känslan går inte att beskriva, jag är lyckligare än någonsin!

Peter Pan

Jag är något i extas nu, helt överlycklig! Leendet stäcker sig från ena örat till det andra, alla tänder lyser sådär härligt vitt-gult (som normala personers tänder gör). Min kära släkting Mikaela har lånat ut sin Peter Pan till mig. Och inte vilken Peter Pan som helst, den riktiga filmen! Den gröne Peter Pan! Jag har sällan varit så glad över en film!

För att förklara min glädje närmare så krävs kanske lite bakgrundsfakta: Frida har alltid gillat Peter Pan och då hon såg den första gången ville hon bara se mer. Dock hade familjen inte filmen själv och funderade därför på att köpa den. Sagt och gjort, mamma och pappa åkte iväg och köpte en film, men inte var det den riktige Peter Pan, det var en fejk! En orangeklädd pojke med svart hår som hade ett sånt där ondskefullt sneaky skratt som den riktige aldrig skulle yttra. Frida var i tårar.. Det var inte den riktige Peter Pan. Hon har några gånger sett filmen (den riktiga alltså) och aldrig tröttnat. På sista tiden fick hon åter ett infall och ville se den och räddaren i nöden var släktningen själv.

Vill ni någon gång se andra fejk-filmer har jag en som heter Simba, the king lion. Inte alls en kopia av The lion king, jag lovar! Nu ska jag fortsätta mitt glädjerus.

En av mina högsta önskningar förblir alltid att kunna flyga som Peter Pan.

Antal dagar offline: 2

Jösses, I'm back! Det är helt makalöst! Efter två dagar som jag inte kunnat ta mig in här är jag äntligen tillbaka. Jag blir så förbannad... Har äntligen tagit mig upp på listan över mest uppdaterade och fått väldigt många besökare (yes, detta är höjdpunkten i mitt liv..) och så kan jag inte logga in. Trodde ett tag det berodde på nått sniket litet äckel som hackat sig in på mitt lösenord och stulit denna vackra blogg fylld av visdom, men så var tydligen inte fallet. Kanske bara ett smärre fel?

Nu är jag i alla fall tillbaka, frisk, levande och med skrivarlusten på topp. Slutet gott allting gott är det väl man brukar säga?

T A C K !

Sitter just nu och bevittanr svenska idrottsgalan där komedin flödar. Detta har fått mig att fyllas av glädje! Jag vill utbringa ett stort TACK till alla våra komiker som förgyller våra dagar med sarkasm, ironi och allt som hör komedin till. Tack för att ni driver med folk, tack för att ni får oss att må bättre, att ni frambringar den enda sanna glädjen (skadeglädjen). Tack för att jag får ha roligt på andras bekostnad. Tack.


Världshäravälde

Ge mig inte för mycket makt, för jag gillar den, verkligen. En seger är som en drog för mig, vilket är mycker bättre än sådant som hasch eller nått annat skit. Tänk vad bra att bara kunna gå på segerkänslan. Men som sagt, när jag får för mycket av det goda är det lätt att jag lever på det alldeles för mycket, jag åker på vågen lite längre än vad jag skulle gjort. Därför uppmanar jag alla som har den här segerviljan att ta vara på varje liten seger, men inte för länge, när du är klar med den, sätt igång mot nästa och se till att vinn den!


Jag blir så matt

Telia, telia! Hallå, snälla, snälla telia fixa ert bredband, fixa mitt bredband. LAGA DET!  Här har jag nyss suttit i min enkla vrå och dikterat upp ett underbart vackert inlägg, som dock aldrig kommer visas. Precis när det ska publiceras händer det offatbara.. Internet lägger ner. Vi är en modern familj, vi har teknologiska apparater så det tjuter om det, men bredbandet, det fungerar helt enkelt inte som det ska.

Detta problem har fått mig att tänka om.. Ska jag egentligen inte byta inriktining, från språk till någonting tekniskt så jag kan laga felet? Kanske kan  JAG faktiskt få det att fungera? Vem vet? Så många frågor, inga svar.. Telia, snälla jag lovar att jag ska sluta med godis, jag ska göra er en tjänst, detta är ett oerhört stort problem för mig.. Verkligen, det finns ingenting viktigare, jag är totalt omedveten om allt som händer runt omkring mig då detta problem tar upp så stor plats i min hjärna. Jag vet inte vad jag ska ta mig till... Detta kan leda till samhällets förfall!  Vi som är uppväxta med dessa apparater runt oss, vi känner inte till någonting utanför denna värld. Hur många av oss (jag vet självklart) vet egentligen hur mycket det kostar att skicka ett brev inom detta land vi kallar Svea Rike?

Den fria viljan

Jag är en av alla de människor som förespråkar den fria viljan. Gör det du själv vill (sålänge det följer lagen), var dig själv. Det går inte en dag utan att jag tänker på att allt hade varit så mycket lättare om vi hade följt dessa uttranden. Varför är jag då själv en sån controlfreak som vill få allt på mitt sätt när alla har rätt till en åsikt? En obotlig narcissus, tyvärr..

I en värld av missförstånd

Kom att tänka på hur ofta jag missuppfattar saker och ting. Det förekommer både i tal och i skrift. Jag är känd för att inte höra vad andra säger, utan bara det jag själv vill. Kan det vara så att jag är uppfångad av andra tankar? Egna vitkiga diskussioner i mitt huvud som är så häftiga att den "riktiga världen" glöms bort? Här finner jag inget svar. Dock har jag ett svar på missförstånden i skrift. Då jag är en obotlig misstags-letare och döpt besserwisser letar jag efter fel och finns det någon gång det minsta lilla grammatiska fel, förstår jag inte mycket. Kanske är det dags att öva på slang och särskrivning?


Matematik

I en nyss förd konversation mellan mig och min kära kollega mini-Mikaela angående matematiken kom vi fram till följande:

  • Den är ganska onödig, kan dock behövas i vissa fall
  • Det är inte ett dugg roligt, eftersom vi inte förstår
  • Vi kommer helt enkelt inte övverrens med siffror (trots detta har jag ett magiskt sifferminne..)


 

Fröken Frida säger:

Men man vet aldrig vad man behöver förrens man står och ska välja, vad som helst, och då är det likabra att ha lite av varje!


Mikaela säger:

jo sant, men det var inte värt det i mitt fall när det gäller matte... orkade verkligen inte med det.


Fröken Frida säger:

Förstår dig, det är verkligen inte roligt längre..


Mikaela säger:

nej det har visserligen aldrig varit roligt.. jag har aldrig kommit överrens med siffrorna. De hatar mig.


Fröken Frida säger:

Eller hur!


Fröken Frida säger:

Jag är mycket bättre vän med bokstäver!


Mikaela säger:

jag med, skriva kommer liksom naturligt, jag och mitt vokabulär trivs tillsammans!


Mikaela säger: det är mycket mycket roligare.


Fröken Frida säger:

Håller helt och hållet med dig. Mitt vokabulär är mer utvecklat än vad min gemenskap med siffror någonsin kommer vara. Kan det beror på att jag sa mitt första ord när jag var 4 månader?


Aut vincere, aut mori

Latin är ett mycket intressant språk som jag fått äran att lära mig. Många citat har kommit att påverka mitt liv under den tid jag bekantat mig med språket, men trots kursens slut har jag inte upphört sökandet efter flera. Efter att ha hittat en superb sida på internet hittade jag två av mina favoriter igen; Aut vincere, aut mori -segra eller dö.  Ni som känner mig, vet att det är ungefär så jag jobbar. Förutom det med döden, fast det är klart, gäller det så gäller det.

Så som jag inte lever beskrivs väl bäst med Cuisvis homine est errare - att fela är mänskligt. Tvärt emot min åsikt. Jag vet att det låter konstigt, men det existerar inte för mig, det är så jag fungerar.

Latinet har fått mig att bekänna saker om min egen personlighet, bäst jag slutar innan det utvecklas. Efter ett tag kommer ni kanske veta att jag även gillar mysiga hemma kvällar och skogspromenader.. Eller? Kanske sagt för mycket redan, jag ska vara tyst. All hell latin!


Barn

Ibland är det himla skönt att få vara ett barn (trots mina snart 19 levda år). Att slippa alla krav som ställs och bara ha jävligt kul på ett barnsligt sätt. Att slippa bry sig om vad alla tycker (vilket jag i och för sig redan gör) och vika ut från mängden. Min bror och jag är ganska bra på det (19 respektive 16 år). Efter att ha sprungit fram och tillbaka i huset, fajtats och jagats var vi båda nöjda och lämnade varandra med ett leende på läpparna. Kan det vara dessa barnsliga fajter, lekar som måhända kallas syskonkärlek?

Jobb=lön?

Ibland kommer det tillfällen när man undrar varför man egentligen gör det man gör. Idag ställde jag mig den frågan - varför jobbar jag egentligen? Svaret är ju självklart att jag behöver pengar. Jag är student, har det knapert med stålar redan som det är, en liten extrainkomst är aldrig fel. Men när extrainkomsten då inte ger allt den skulle kunna ge, vad gör man då?

Att sitta på möte i 3.5 timmar, planera, jobba, bolla idéer, fixa, ja rubbet, är inte det roligaste som finns, men man gör det för man behöver pengar. Det är ingen hög lön jag sitter inne med, men den ger lite i alla fall. Ni förstår mig, jag jobbade verkligen hårt idag och tänker att detta ger ju lite pengar, men det gjorde det inte. Här har jag suttit och jobbat jättemycket och så får jag inte lön för det, bara för ekonomin hos mina arbetsgivare är körd i botten. Jag kan förstå dem, det kan jag, jag är inte så hjärtlös som jag verkar. Men när man har suttit en hel söndag, planerat och verkligen jobbat vill man ha någonting för det. Ett tack kanske? Någonting som ett bevis av uppskattning. Men nej, t o m det är för mycket begärt. Det är inte bara pengar som saknas, medmänsklighet och social kompetens, det är två andra nyckelord.

Det jämnar ut sig

När vi i vår umgängskrets diskuterar pengar blir det ofta häftiga diskussioner om vad man vill ha och inte ha. För det mesta är vi ganska panka allihopa eller så är vi helt enkelt för snåla, eller jag är oftast för snål. Jag brukar jämföra mig själv med Joakim von Anka. Jag älskar inte pengarna som medel, utan jag älskar pengarna för vad de är. Helst skulle jag vilja ha så mycket pengar att jag skulle kunna ha ett kassavalv, precis som Joakim. Jag skulle bada i myllret av putsade slantar, ha en egen liten oas för avkoppling och bara vara. Tyvärr är inte mina tillgångar så stora, så jag kan ju nöja mig med ett litet trevligt handbad.

Hursomhelst så brukar jag och Sofia komma till slutsatsen -det jämnar ut sig. Den ena gången bjuder den ena, den andra är det den andres tur. På nått konstigt vänster så blir det alltid bra i slutändan. Vi lånar inte en massa av varandra, vi betalar inte tillbaka, det bara jämnar ut sig. Det är tur att man har en sådan connection att man kan lita på varandra på det viset, för när det handlar om pengar, ska man välja ut sina kontakter väl.


Dedication: Maxine & Frida relationship

Allting började med en förfrågan om en The Sounds- konsert för att sedan utvecklas till någonting mycket fint. En vänskap baserad på mycket starka band och ett brinnande intresse för det musikaliska, samt intelligenta livet. Genom eld och vatten färdas vi, jag och min bundsförvant, min vapendragare och tappre kamrat, Maxine Sigrun. Tillsammans entrar vi världen och gör den osäker. Många gånger har vi tappat bort varandra då skola och andra saker tyngt våra sinnen, men alltid har vi hittat tillbaka till varandra. Vårt förhållande fick en nytändning över en chokladkaka för att sedan växa sig ännu starkare.

Efter uthusterrorn 2007 visste vi att vår vänskap var speciell och att många aldrig kommer få skåda en sådan vänskap som vår. Då Maximus börjat på kung-fu introducerades ett nytt nummer till våra gatherings, nämnligen höftkastet. Lika snabbt som det upptäcktes blev det en tradition på varje fest, även om det på senare tid glömts fort alltför ofta. Med detta kära vänner, vill jag bara berätta om min käre vapendragare Maximus, som gör mig lika glad, varje gång jag stöter på henne. För att avsluta detta inlägg vackert vill jag självklart citera Sir Maximus och säga: "genom eld och vatten kan en sköld av titan färdas."

image20



Yoga

Efter ett springpass blev det dags för yoga i familjens vardagsrum. Satte mig framför tvn och förbredde mig för vad jag trodde skulle vara väldigt roligt. Tji fick jag, jag blev uttråkad ganska direkt. Visst sträckte det i muskler och allt vad där är, men inte var det roligt. Att någonting ska ta så lång tid.. Mamma sa att man ska slappna av och så, jag kan slappna av, men inte till detta. Fnissade lite smått när jag skulle göra en ställning som kallades "Katten". På det hela taget såg man ut som en katt som hostar upp en hårboll. Denna träning passar säkert många, men inte direkt mig.

Natt

Oh store allsmäktige Gud, hör min klagan! Giv mig mod att stänga av datorn och krypa ner i sängen min för att på så sätt hjälpa mig genom nästa dag. Som faktiskt är idag.. Hmmm.. Om det nu är nästa dag, så kan jag ju faktiskt låtsas att jag sovit och på så vis sitta upp nu eftersom det är nästa dag och då får jag vara uppe. Invecklat. Min plan om att gå och lägga mig 22.00 varje dag är sedan länge skrotad, eller inte! Jag ska genomföra den, jag vet bara inte när.

Att välja eller inte välja, det är frågan

Jag avundas inte min bror ett dugg, eller de andra i hans ålder för den delen. Det har nu blivit dags att välja till gymnasiet. Det val som för många anses svårt, vad ska hända, vad vill man bli, vilken utbildning krävs för mig? Min käre bror är dock så duktig och säker på sig själv att han redan vet vad han ska välja, och kanske redan vad han ska bli, vilket jag kommit underfund med nu på senare år.

Men faktum är ju faktiskt att det snart är dags för mig att välja med. Snart är det dags att ge sig ut på öppet vatten och sätta kurs mot slutmålet. När det gäller jobb, gäller det att hitta ett man gillar, för förhoppningsvis ska man ha det en väldigt lång tid framöver.

Till alla er därute som ska välja: Det löser sig! Förr eller senare hittar ni vad ni vill. Hela livet handlar om att välja, det är bara att acceptera, gå vidare och blicka framåt.


Gissa vem

En mycket högintellektuell människa. Någon som nästan alltid känns igen på sin lysande aura och sitt tandställningsfyllda leende. Med sitt artiga manér och sin intelligens lyser (den som inte får nämnas vid namn) upp våra dagar. Varje gång vi besöker den, förvånas vi över dess levnadssätt, som på så många olika sätt skiljer sig från vårt. Varje gång upptäcker vi nya saker som tidigare varit oss okända, saker som flera gånger har hört till hushållet. Platsen där "den" bor, är långt ifrån lik vår egen, nästan som man entrar en annan värld.

"Den" vet hur den ska uttrycka sig och gör det ganska bra, men om den inte får sig en spark i röven kan latheten ofta gå över styr. Ett sant musikintresse speglar dess personlighet och inom detta område finns stor visdom. Denna visdom kan dock på flera plan utvecklas så det är inte nån glorifiering det här.

Med sina talangfulla fingrar får den de mest intelligenta varelser att stanna upp och lyssna på de vackra melodier som framkommer. Med sin styrka hivar den dökött över sin kropp likt en gud, som om vikten inte vore något som helst problem.

Kära vänner inom den närmsta kretsen, vem är det jag beskriver?

Det som göms i snö...

Gick genom alla bilder på datorn idag, att det kan finnas så mycket skräp. Sorterade, raderade, byggde upp idiotsäkra system som kan få vem som helst att förstå hur man hittar dessa bilder. Vad jag dock själv inte förstår är hur vissa bilder visade sig ett litet tag, för att sedan spårlöst försvinna ut i teknologins värld...


    image19

Ny Era

En ny era närmar sig. Snart är det dags för tiden då vi människor inte längre kommer ha makten här på jorden, dagen då maskinen tar över! IT-branschens framfart, teknologin, allt tyder på att vi kommer bli små hjälplösa offer. Det är bara en fråga om tid, när, vi kommer be om nåd till de vi en gång styrde. Hur kan jag veta att vi är så nära? När man inte längre överlistar pacman, tetris, bubbles och alla andra simpla dataspel för den delen, är slutet verkligen nära.... Då är det dags att fråga sig huruvida ens intelligens räcker eller inte. 

Uttråkad

Okej visst sa jag innan att jag uppskattade dagarna som de var, men nu går det faktiskt till överdrift i frågan om tristess. Jag har sällan i mina dagar upplevt en sådan tristess som den jag nu befinner mig i. Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska ta mig till. För första gången på mycket länge står jag här (sitter) utan en lösning på mitt problem. Kanske ska jag gå och lägga mig? Kanske ska jag sitta uppe hela natte, who knows?

Dagar

"Dag" - s. -en el. vard. dan; pl. -ar el. vard. dar; dagsens sanning  rena sanningen; ta av daga ta livet av - Sammansättningsfog, se resp. ord.


Oavsett hur vi definierar dagen så har den alltid olika betydelser för oss alla. Det som är så fantastiskt med en dag är att den kan variera så mycket. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Vad vi än gör med våra dagar så tar vi oss genom dem på något konstigt vänster. De dagar som absolut inte innefattar någonting kan passera inom loppet av en bråkdels sekund, trots att vi inte fyller dem med någonting speciellt.

Vissa dagar uppfattas mer ansträngande då de är fyllda med allt möjligt, man lyckas inte få en enda ledig stund, hela tiden måste man vara igång. Stig upp, äta frukost, borsta tänderna, gå med hunden, bädda, handla, tvätta, städa, laga mat, gå med hunden, städa, fixa huset, städa, laga mat, gå med hunden, se nyhetern gå och lägga sig (föregåenden handlingar utför jag mycket sällan de utförs av min kära moder och fader för den delen).

Dagar är någonting vi blivit berikade med, vi ska ta vara på dem, utnyttja dem och leva dem. Vi vet inte hur många vi får, men vi vet att vi alltid får några. Att vara stolt över vad man presterar under dagen kan ta oss en bit på vägen. Som någon vis människa en gång i tiden sa: Fyll inte livet med dagar, utan dagarna med liv.


Oövervinnelig

Ibland kommer det sådana stunder när man vet att man har övertaget. Stunder man blir berikad med i enstaka fall, när de verkligen behövs och är uppskattade. Dessa tillfällen ska man ta tillvara på, använda sig av och bearbeta. Det bästa som finns är när man får övertaget om någon som är äldre än en själv, då man vet att de känner sig minst i hela världen. När man (utan att vara otrevlig eller arrogant) brutit ner dem mentalt och insett att de gjort fel. Jag måste nu poängtera att man inte gör någonting för att bryta ner dem, mer än att bete sig normalt, ha svar på tal och bete sig trevligt. När man uttrycker sin åsikt och kan stå för den får det de äldre att känna sig chanslösa. De vet inte vad de ska ta sig till. De sänker skamset  blicken, vet inte vad de ska säga och springer därför iväg med svansen mellan benen.

Ack ja, dessa tillfällen ska man ta tillvara på och gud vad man ska njuta av dem.. Länge.

Free as a bird

Känner mig fri som fåglarna. Vad har hänt med mig? Bara för några tagar sedan funderade jag skarpt på att bli en argbigga som sitter ensam hemma och klagar på allt och ingenting, men nu? Jag är som förbytt! Efter en mils löpning med vikter kanske jag borde vara trött, men icke! Genast när jag kommer hem klipper jag ner granen och vill sedan träna mer, men där stoppar jag mig själv. Lagom är nog bäst, för man ska nog inte gå ut alltför hårt direkt. Hade jag gjort det finns risken att jag skulle tröttna direkt, vilket jag inte vill. Nej, det är bäst att börja lite smått och sedan stegra.

Vill så gärna ha någonting att klaga över och kritisera idag, men jag känner helt enkelt inget hat just nu. I feel alive!

Uppe med tuppen

För en gång skull gör jag som jag säger åt mig själv att göra, jag tar tag i mig själv! Uppe med tuppen, läst 60 sidor i boken, ska ut med hunden tränar. Kan det bli bättre? Everyone can do it!

Måste verkligen säga att det känns underbart att inte skjuta upp saker, att bara göra som man ska. Sov även med "worrydolls" under kudden idag, känns faktiskt skillnad. En utmärkt julklapp käre vapendragare! Därför slår jag idag ett slag för just worrydolls & själva tanken på att faktiskt för en gång skull leva!

Skuggan av mitt forna jag

Nu är det dags, upp till kamp! Ladda upp batteriet, släng undan all skit: Nu är det dags för ett nytt liv! Dagen till ära fick jag en uppenbarelse. Det var som om min kropp uppslukats av någonting högre, jag fick en sådan lust att börja träna. Dags att lämna det bakomflutna före sig, dags att ge fläsket en omgång och fan tommen komma tillbaka. Mitt mål är att få tillbaka den kondition som en gång befann sig hos mig, att få tillbaka killerinstinkten på riktigt.

Det är bara att köra. Vi måste börja allihopa. Kanske inte med att träna, men i alla fall med att ta tag i våra liv. Vi måste för en gång skull göra alla de saker vi pratar om och inte skjuta upp det till nästa dag. Det händer alltför ofta; det du inte gör idag kan du göra imorgon.. Det måste bli slut med detta nonsens, gör för en gång skull som du säger, istället för att svika dig själv. I längden leder det bara till fördärv.

Förlåt, igen.

Förlåt alla, jag ska inte vara arg.........

Det är bara det att avsaknaden av total intelligens och social kompetens gör sig påmind i ditt stora, feta, huvud.

"Är det konstigt man känner sig gammal när de äldre beter sig som barn?"

Censurerat

Jag ber om ursäkt för min ambivalens, men jag kan helt enkelt inte riktigt bestämma mig för hur jag ska ställa mig i frågan om irritation eller ej. Märk även att jag älter det om och om igen, vilket jag vet är oerhört tråkigt och ointressant att läsa. Därför ska jag nu lämna irritationen (även om jag är ganska pissed-of idag) och istället förespråka skitväder. Vad mer kan man önska sig såhär i början av året? Regn, blåst och konstant kyla, kan det  bli bättre? Och om det blir lite halt också, oh yes I'm in heaven! Tänk att faktiskt få ha en anledning till att sitta inne vid datorn och uggla, att faktiskt kunna skylla på någonting: Sorry mosan, det regnar - jag stannar inne. FANTASTISKT!

Det optimala hade dock varit om det hade frusit och snöat. Hade det frusit hade jag kunnat åka skridskor på sjön, vilket jag inte kunnat göra på väldigt länge, samt kunde jag gått ut och åkt pulka om det varit snö, vilket jag inte heller gjort på länge. Ge mig kyla, ge mig snö, jag vill bli kvitt all slask och tö...

Finns bara en sak att säga om vädret här nere i landet, det är blött och blåsigt, men ändå kallt som i röva på en isbjörn.


Dagen efter...

Sitter nu åter här, dagen efter mitt raserianfall och mitt spammande.... Jag tänker tillbaka på tiden igår natt, då jag satt här och var frustrerad över saker jag inte anses kunna kontrollera. Det känns ganska rofyllt att veta hur arg jag egentligen var, hur mycket jag avskydde allt. Märk att jag talar om allting i dåtid. Jag hatade, tänker tillbaka osv. Detta kanske får er att tro att jag gett upp min irritation, lämnat tankar om makt osv. men ICKE!!! Jag är fortfarande lika irriterad, eller kanske inte jag tänker inte lika mycket på det. Eller jo.

Vart man än vänder sig möts man av uppblåsta plastikopererade damer i 25-årsåldern. Vad har jag nu gjort undrar ni? Jo, vi satt här hemma några polare och tittade på "girls of the playboy mansion"... Kan vara därför jag ser uppblåsta bimbosar....

Nej, som en mycket vis ung herre sa till mig så måste jag försöka att sluta irritera mig på så mycket, kanske se det ljusa i livet och istället kämpa för att få det jag vill, på bästa möjliga, lagliga sätt. Livet går ju faktiskt lättare om man ser allting från den ljusa sidan. Å andra sidan ser man allting i svart så blir man glad för små förändringar. Jag svamlar, jag ska sova. God natt..

Några minuter senare

Okej, jag ska sluta spamma nu. Jag orkar inte mer.. Kan vara för att all min ilska plötsligt försvann vid tanken på de fina orden jag fick höra idag. Och de fina orden jag fick höra precis! Mina popupfönster ska bli fixade! Jag känner glädjen genomborra min själ (men jag är ändå sur på alla bimbos). Jag känner hur livet tar tag om mitt hjärta! Än finns det hopp! Kanske var detta början på samhällets förändring? Kanske kan ord och glädje vara nyckeln till frihet? Kanske är revolutionen här? Kanske är vi unga samhällets röst?

Varför skriva om samhället hela tiden egentligen? Varför gör jag det? Gillar jag ordet eller dess innebörd? Jag måste bekänna en sak, jag är inte ett dugg intresserad av politik eller samhället egentligen. Kanske lite av samhället, men inte av politik.. Å andra sidan så går de ju hand i hand. Men jag förstår inte politik, samhället är enklare att förstå, även om de är lika... Nu blev det jobbigt, nu ska jag sova. Det är sent. Adjö.


Nu när jag ändå är i farten...

Nu när jag ändå spammar min blogg och är arg kan jag ju passa på att klaga på dessa popupfönster som jag inte verkar komma undan. De kommer från ingenstans och gör reklamn för poker. Kan de inte bara fatta att jag varken kan eller vill spela poker?! Och inte vet jag hur man skyddar datan från dem heller, jag är teknisk men inte så teknisk. Jag orkar helt enkelt inte sätta mig in i det. Bara förstå: Jag är inte intresserad av popup-poker!!

Jag står inte uuut!

Okej, jag kan inte hjälpa det, nu är jag arg. Jag tänker spamma bloggen om jag så ska vara uppe hela natten. Jag måste sluta snoka runt på andras bloggar, jag blir ju bara deprimerad! VÄX UPP! Tacka gud för att jag har så mogna vänner som inte lägger ut lättklädda bilder på sig själv med deras hundar eller som skriver om sina hundar eller ens om sina lättklädda bilder. Tack för att ni finns, nu ska jag gå och gräva ner mig.

Att marknadsföra sig

Kom och tänka på en sak precis när jag snokade runder (som vanligt). Hur i helvete kan vissa bloggar bli så berömda som de blivit? Det sitter någon patetisk 16årig tjej som skriver om sitt liv med sin älskade hund, vilket säkert är en jävla chiuaua! Hur kan folk ens läsa om det? Varför lägga ner tid vid sådant som är så ointressant. Jag förstår helt enkelt inte det roliga. Eller varför läsa om någon uppblåst bimbo med plasttuttar? Det visar ju bara var idealet ligger i dagens samhälle. Alla ska vara blonda, blåögda, smala, ha gigantiska bröst, vara förlovade innan 20, vara ca 175 cm och sakna hjärna. Är det så man vill att sina barn ska bli? Det är för fan inte konstigt att folk avstår från att skaffa barn, världen blir ju bara sämre och sämre.

Varför ska man då läsa min blogg undrar ni? Jo, den handlar inte bara om mitt liv, skulle bli jävligt ointressant i slutändan, jag har inte giganstiska bröst, är inte 175, är inte supersmal och är inte förlovad. Jag äger ingen jävla chiuaua och jag saknar inte hjärna. Jag är en medborgare som vill se förändring, som tror på det goda och kämpar i rättvisans namn. Jag vill se ett korrekt grammatiskt språk (även om jag kanske inte själv använder det hela tiden). Jag vill bli bäst på någonting, vad som helst så länge det är lagligt och jag vill fantommen göra denna jävla bloggen så jävla populär att ni bara ber om att få läsa mer. Så det ska göras nu, nu ska här kämpas. Famous life, here I come!

Mitt namn är Frida och jag har vänt på dygnet

Jag erkänner, jag är en av alla unga (jag vill egentligen inte, jag är äldre och sofistikerad) men jag har vänt på dygnet. Jag är en fladdermus, sover på dagen och är vaken om nätterna. Jag måste komma ur denna onda cirkel. Nu är det andra bullar som gäller! I säng klockan 22 och upp klockan 08. Det är så det ska vara. Jag ska ta tag i mitt liv, träna igen, läsa (vilket jag sagt jag ska göra) och bli lika frisk som jag var innan. Jag ska bara stänga av datorn först......

Tiden

Så var det 2008, ännu ett nytt år. Tiden bara rinner iväg, man får inte behålla några dagar alls. Det känns som att jag inte hinner med allt jag ska, som att dygnets 24 timmar inte existerar. Var tar tiden vägen? Lagras den någonstans eller återvinns den? Lever vi just nu på sparad tid från förr? Eller kanske rentav helt ny tid som producerats utav tomma intet? Vad är egentligen tid? Känns som det finns hur många frågor som helst som inte blivit besvarade. Kanske finns det i framtiden jobb som tidsforskare, eller varför inte tidsletare? KANSKE kan man i framtiden uppfinna någonting som visar tiden på foto, så man ser den eller någonting? "Tjena, mitt namn är Frida, jag är tidsletare." Inte helt fel att ha det som titel. Tid, ibland har man ingen alls, ibland finns det för mycket. Kan man aldrig hitta en balans där man känner att allting är bara sådär helt perfekt?

RSS 2.0