Grey's Anatomy

Tänkte att jag skulle köra en sån där hissa & dissa som Rix MorronZoo har, fast utan dissen. Det var ju så att jag som vanligt tittade på Grey's Anatomy igår. Det är nog den enda serien som verkligen, tja, jag vet inte.. Berör, men samtidigt är rolig och tar upp sådana saker som faktiskt är rätt aktuella. Nu menar jag ju givetvis inte olyckorna och operationerna på sjukhuset, utan alla människornas känslor och tankar. Händelser i privatlivet, ja allt. Det är en serie som verkligen underhåller. Måste säga att jag nästan höll på att fälla en och annan tår igår. Meredith (alla som följer serien vet vad jag pratar om nu) som dejtar två killar samtidigt för att kunna lista ut vem hon ska välja, valde äntligen igår. Och då kom jag att tänka på det, att tänk så många gånger här i livet vi tvingas att välja. Vänster eller höger? Vilket är rätt? Vad händer sen? Som hon sa: Att hon vet att hon egentligen väljer fel, men det är det som är rätt. Ibland är det man väljer rätt, fast det egentligen är så fel. Och hur ska man egentligen kunna veta? Det är i valet och kvalet. Som med Meredith då, hon valde Shepherd, fast hon vet att FInn är bättre för henne, men saken är den att Shepherd är den rätta. Och det rätta kan man inte vika ifrån, även om det gör hur ont som helst att välja den vägen. Hela livet består av en massa hinder och en massa vägar att välja. Vår uppgift är nu att genom erfarenheter, praktik och teori kunna avläsa alla dessa vägskyltar och tillslut hitta den där vägen, som leder oss hem.


Skolan

Sitter just nu i skolan och avnjuter en ca tre timmars lång håla. Jättetrevligt, verkligen. Jag har håla mellan kvart i ett och halv fyra, bara för att sedan ha EN lektion på EN timme. Jättekul, jättekul.

Men jag har faktiskt varit duktig idag! Jag har gjort all geografi och jag har gjort teckenspråket. Fantastikt ambitiöst.
En vacker dag så blir jag fri från läxor. En vacker dag, en vacker dag.

Har fortfarande ingen skrivlust men jag kände att jag skulle skriva litegrann för att ha någonting att göra.

25/3 18 om 2 dagar

Igår firades jag av släkten. Var oerhört trevligt och det blev sent. Tror klockan var fram emot 02.00-02.30 när vi hade ställt fram klockan. Kul! Jag fick jättefina presenter av alla om blev mycket glad! Tack för det!

Nu ser jag fram emot den riktiga dagen, dvs den 27/3 då jag blir 18 på riktigt. Inte för att det känns som det är nått så jättespeciellt med det, man blir bara ett år äldre, men det är ju alltid kul att fylla år.

Snart är det lov också. Ska bli jätteskönt!

Är inne i en period som inte innefattar bloggskrivande. Deal with it!

3 days to go

Bara tre dagar kvar, sen är ungdomsåren kvar. Det är då jag är närmre 30 än 3. Haha, nejdå, det är då livet börjar på riktigt. Det är nu det är dags att verkligen börja leva. Livet är underbart, som Dijana brukar säga. "Tycker inte du livet är underbart Frida?" Jo, visst tycker jag det. Även om det kanske är jobbigt ibland, men hade det inte varit jobbigt ibland hade man inte lärt sig uppskatta det som gör en lycklig då och då.

Imorgon ska jag upp och jobba som vanligt, sen ska jag faktiskt firas! Fast det är inte förrens på kvällen, då kommer tjocka släkten (som för övrigt inte alls är tjock!). Tänkte hinna med en joggingrunda innan faktiskt för jag måste komma igång med träningen!

På söndag är det dags för Mini Maxi i Örkelljunga. Ger inga fler kommentarer om det. Helgen ska även bestå av pluggande till ett tre-timmars matteprov som äger rum på min födelsedag... KUL!

Nehej, nu ska jag återgå till någonting annat. Måste bara först säga att jag har gått på alla teorilektioner och klarat den första pärmen på körskolan. Så stolt jag är!

Cogito ergo sum....

Latin idag, eski teski täää. Orkade inte riktigt med det, men jag var kvar ändå och kämpade på som den kämpe jag är. Vet inte heller riktigt varför jag skriver om det, jag hade ju en massa andra lektione rockså, men det är väl helt enkelt så att jag inte har någonting annat att skriva om. Det är ganska tarvligt om nyheter nu. Det ändå som har hänt är att min lille broder bröt benet i söndags. Tradigt värre, lider med dig. Men du ska få den bästa vården av mig, för jag är snäll och tar hand om folk! Syster Florence, javisst!

Var även på körskolan idag. Har bara en lektion kvar imorgon! Skönt, men sen är det ju pärmar och körning som gäller. Men det fixar sig.

Om exakt en vecka fyller jag 18 år! 18 jävla år. Var tar all tid vägen? Jag vill inte bli äldre. Jag vill fortfarande vara liten ( med liten menar jag inte min längd utan i ålder). Jag vill inte ha något ansvar. Jag vill inte. Men ändå vill jag. Det är lite blandad känslor.

Nu ska jag i alla fall sluta skriva här för jag orkar inte mer. Jag ska istället återgå till mitt tetris-spelande eller någonting annat roligt.  Hasta lavista!


Sitter du här nu igen?!

Fråga: Fy på dig, dumma Frida! Du slösar bort dyrbar tid, timmar, minuter sekunder framför datan. Vad är det här för stil? Varför håller du på med detta? Har du verkligen inget annat för dig än att sitta här?

Svar: Njoooo.......Okej, nu är det faktiskt så at6t det är natt och då ska man inte göra så mycket mer än att sova, men eftersom det är helg så tar jag mig faktiskt friheten att sitta här och "koppla av". För det måste man få göra ibland. Även om det kanske inte är så avkopplande, men det är ju kul i alla fall.

Fråga: Men Frida lilla, jag sa ju att du slösar bort din tid. Du som är så intelligent och ambitiös, varför sitter du här? Du borde vara ute, upptäcka, revolutionera. Världen behöver dig!

Svar: Smicker fungerar inte på mig så lägg av med att försöka få mig att gå härifrån med den taktiken. Allt det som sägs är jag redan fullt medveten om. Nu orkar jag faktiskt inte med dig längre, du är en fara för samhället. Nu ska jag antagligen SPELA TETRIS! Mohahaha! Och det finns ingenting som kan stoppa mig!.... Förutom om pappa stänger av bredbandet..... TjoHej!


Denna konversation har inte ägt rum mellan vare sig två personer eller mellan mig och mina egon. Den är helt och hållet påhittad ur en synvinkel jag har om mig själv och att sitta vid datorn. Så döm mig inte som schizofren för det är jag inte. Detta är helt och hållet till för att roa mina trogna läsare; mamma, moster och Maxine.

Friday 23.35

Fredagkväll, äntligen! Såg verkligen fram emot en lugn och skön helg. Visst jag skulle plugga lite, men det var ju körkortsteori och sådant. Inte en massa andra saker. Men nej, jag bara måste vara parkeringsvakt på Rögle bara för att det ger ÄSS pengar. Usch, usch, usch. Men ja, jag får se det från den ljusa sidan. När det är gjort så är det gjort, och jag får ju faktiskt se matchen gratis. Fick faktiskt veta idag att det var Malmö de skulle möta, så det var ju roligt.

Har precis försökt slå mitt rekord i Tetris. Jag vet, töntstämpel dirket, men det är så roligt! Jag vill verkligen slå den där 100 00 gränsen, men det gick inte vägen idag. Funderar på om jag ska titta lite på tv innan jag lägger mig. Det hade ju varit roligt. MTV har alltid någonting roligt att spela.

Orkar faktiskt inte skriva mer här just nu. Har fingerkramp, nästan. Adios!

Ps. Mamma sluta snoka här!! Haha D.s.

Mörkret sänker sig över Ängelholm

Har precis gjort klart simarbetet och borde egentligen börja med engelskan. Men på något vänster känner jag att jag inte riktigt har orken till det... Känns som allt liv sugits ut, för det har hänt för mycket nu, på för kort tid. Aldrig någonsin att jag kunde tänka mig detta om lilla, vackra Ängelholm. Aldrig någonsin att det skulle kunna ske. Men verkligheten hinner ofta ikapp en. Ingenting är som man tror. Ingenting är som det har varit.

När vi firade nyår så gav jag åter igen samma nyårslöfte som jag ger varje år. Det är säkrast så, för det är ett löfte jag åtminstonde kan hålla. "Jag tänker göra detta året lika bra som det förra, om inte bättre". Det är mitt nyårslöfte. Men detta året har inte börjat bra. Inom loppet av två månader har vi drabbats av två förluster. Kanske inte jag på samma sätt som många andra. För personerna har inte varit i min närhet. Men det blir ändå så att man tänker till lite extra. Speciellt när det är personer i samma ålder. Hur kan man tycka att livet är så kasst? Livet är ju underbart! Visst, det har ups and downs, men det hör till! Det kan inte alltid vara bra. Det ska inte alltid vara bra. Tänk om det hade varit det. Hur kul hade man då tyckt det var när det gick riktigt bra? Om man aldrig fick känna nederlaget. Då hade man ju aldrig lärt sig hur det känndes att faktiskt lyckas.

Det är hemskt att sådant kan ske, och när man hör det, blir det en chock. En chock som tröttar ut en, som verkligen suger musten ur en. Men en sak är säker. Hur dåligt man än mår och hur dåligt livet än kan verka. Så blir det alltid bättre. Lyckan finns där för alla. Det gäller bara att hitta sin egen väg. För allas väg är olika och det går inte att åka snålskjuts på någon annan. Men när man sedan nått fram, då får man känna hur jävla gött det är att faktiskt vinna sitt race!


Vi vann!

Det är lördag, hemma hos mig råder full väntan på vem som ska vinna melodifestivalen. Enda anledningen till att vara uppspeedad är att ett visst band som Frida tycker är väldigt bra deltar. Ett band som är bland de band som skapat Fridas musikintresse. Bandet The Ark. Efter domarnas röster ligger de etta, men mycket kan fortfarande hända. Mitt hjärta slår i minst 260 och är påväg ut ur kroppen. För just nu känns det som att jag är med och deltar, med The Ark. Det är en tävling, det är vi som ska vinna. Och gör vi inte det är vi nollor. Det är en tävling, vi ska vinna.
  Kristian Luuk börjar läsa upp tittarnas poäng, efter de lägsta poängen har The Ark fortfarande inte fått några poäng. När de sista poängen ska delas ut har de inte fått några poäng av tittarna. Men där kommer de. Högsta poäng! The Ark vinner och åker till Helsinki! Det är fantastiskt! Jag är i extas. Jag har vunnit, vi har vunnit, vi har nått vårat mål. För en gångs skull så gör svenska folket rätt. Jag kommer ihåg hur mycket jag kristiserade svenska folket förra året när de skickade en viss Carola. Det var inte trevliga inlägg i den gamla bloggen då. Men nu är jag bara så nöjd så det är inte klokt. Vi ska till den stora finalen. Och det bästa är ju endå när Ola Salo går förbi Carola och missar att ta emot sångfåglen så någon av de andra killarna i bandet får ta den istället. Sen idag så läser jag att Carola går till attack mot SVT och The Ark. "ola gick rakt förbi mig och jag fick inte sjunga min senaste låt i festivalen"... Buhu, so what? Din stund i rampljuset är över, du är inte längre i centrum. Jag tycker det är dags att ta sig en liten funderare och tänka efter ifall det är dags att pensionera sig nu. Det är THE ARKS era nu!

Nu ska jag återgå till Timo Räisänens vackra stämma. Adios amigos!


Teater & Torsdag

Igår, onsdag var jag och min kära klass på teater. Trettondags Afton av Shakespeare. Den uppskattades oerhört av mig, men de andra tyckte den var lite flummig. Ett välkänt ansikte i en av rollerna var Hampus Björck, som spelat i Skilda Världar. Så snygg han är!

Idag har jag varit i skolan.. Säga vad man vill om skolan, men just nu orkar jag inte med den. Efter detta var det dags för jobb på det alltför välbekanta badhuset. Gick bra, fick ta i med hårdhandskarna. Ibland blir jag bara så trött på att de inte kan lyssna och göra det de ska, men de lär sig.Förhoppningsvis...

Imorgon är det äntilgen fredag! Och jag är ledig på lördag! Kan det bli bättre?! Helgen ska tillbringas med Sofia, det är ju Melodifestivalen! Även om jag absolut inte gillar den musiken som spelas där, så är det tradition att titta på den. Det är kult! Och i år är ju faktiskt The Ark med, och som de flesta vet så är ju The Ark några av mina personliga favoriter (har alla album med dem), så jag kommer definitivt se till att Ola och grabbarna vinner. Om det nu inte skulle gå vägen så tror jag att Sebastian kan ha en chans med sin låt, även om han kläder var så oerhört fula att jag höll på att trilla av pinnen. Hoppas han har bytat upp sig till finalen. En sak som är synd är att Måns, den lilla läckerbiten sjunger en sådan kass låt. Han som är så supersnygg med sin sängkammarblick. Men tjejer, tyvärr läste precis att han är upptagen så DREAM ON!

Tjaa, idag är jag väl inte speciellt agressiv eller har någonting annat att prata om, så jag ska göra min engelskaläxa och titta på Du är vad du äter. Simma lugnt!

Högre makter

Okej jag måste verkligen ha högre makter på min sida då jag just upptäckte att de "förlorade" inläggen publicerats. Nåja, det blir desto mer för er att läsa.... Go natt!

Nytt försök

Ja då får jag väl göra ett nytt försök av att publicera ett inlägg i min blogg. Som Maximus vet så funkade det ju inte med de två senaste, tyvärr. De var genialiska och så genomtänkta att de borde läsas. Men jag hade helt enkelt inte orken att göra om dem. Sängen kallade och jag skulle läsa Ringaren i Notré Dame... suck! Missförstå mig inte, den är jättebra, men blir man påtvingad att läsa någonting inom en viss tidsgräns, då är det inte alltid man orkar. Läsning ska vara frivilligt och när man känner att man har tid.

Jag skrev det i ett av de inläggen som inte blev publicerade att jag inte riktigt orkar just nu. I'm really going dooown.. Det är hemskt. Jag med min sprudlande energi, min livliga personlighet och glada humör. Vart tar jag vägen? Kan det vara skolans fel? Eller jobbets? Eller min fritid? Har jag någon fritid? Jag har börjat undra, för jag börjar bli som min morfar. Kan gå och lägga mig mitt på ljusa dagen och ändå gå och lägga mig tidigt på kvällen. Börjar jag bli gammal? Utnött... Fy farao vilka dilemman som har drabbat denna 17- ( snart 18) åring. Men jag ska nog bli pigg igen. Jag ska bli kvitt min förkyldning. Jag ska börja springa igen. Jag ska bli full av energi! Det enda jag är full av just nu är skitsnack.. Hahaha.

Nej ni, nu ska jag undersöka lite saker här på internet och sen är det boken och bingen som kallar, för jag har svenskaprov i renässansen imorgon och då måste jag vara utvilad!      / Adios!

Skit också....

Hade precis skrivit ett jättefint inlägg som inte kunde publiceras p.g.a. något fel, så istället blir det såhär. Kort, tradigt och irriterat! För när jag har suttit här och skrivit sådan poesi som jag gjort, så ska ju fanskapet faktiskt kunna publiceras också! Och tillråga på allt så är jag jättetrött och måste sova, men tar detta någon hänsyn till mig?! Va?! Nej verkligen inte, här måste jag sitta och försöka kompensera det jag gjort. Och inte gick det att kopiera heller, nej, nej. Det skulle ju verkligen inte gå. Så funkar inte detta nu så blir jag sur... Och jag missar Hundra höjdare för jag orkar helt enkelt inte se det. För jag måste sova, och jag måste sova.... NUUUUU!    / Adios!

Going dooown

Det känns inte helt lätt att leva just nu måste jag säga. Känns som jag har hundra saker och projekt på gång som måste göras. Det är skolan, jobbet och fritiden. Var har livet tagit vägen? Eller är det detta som kallas livet? För i så fall så måste drastiska ändringar göras! Jag orkar ju ingenting längre! Har blivit som min morfar och kan ta en eftermiddagslur och ändå sova lika gott på natten. Jag somnar verkligen hur lätt som helst. Var har jag blivit av? Innan var jag super pigg och verkligen sprudlade av energi. Men den är som bortblåst! Och när jag endå klagar så är jag ju faktiskt fortfarande förkyld. Har varit kass i två veckor nu. Det är inte det roligaste som finns ska jag säga.

Men vad har då dagen bestått av? Jo,  jag har varit i skolan och slitit som ett djur... Sen har jag jobbat nere på badhuset och börjat undra över hur många timmar jag egentligen har spenderat i detta skit badhus.. Efter detta besökte jag min mamma på hennes jobb och åkte hem med henne för att sedan avnjuta en delikat måltid bestående av makaroner och köttfärssås. Sedan bar det ut med hunden och sen kallade svenska böckerna på mig, då jag har prov i renässansen på onsdag... ÖRK!

Och nu har jag då hamnat här, bara för att inspirera er ( om ni finns! ) med mina tankar och upplevelser. Eller rättare sagt, jag skulle kolla tågtabellen och insåg att jag faktiskt hann skriva ett inlägg här innan jag ska gå och lägga mig, vilket är..........NU!     / Adios!


Söndag

Söndagen har väl varit som alla andra söndagar de senaste åren. Jag har bara tagit det lugnt och inte gjort ett dugg. Det brukar bli så. Jag förstår inte var alla människor får orken ifrån. Jag är ju trött jämt! I alla fall så har jag pluggat lite inför Svenska provet. Inte det roligaste man kan spendera en söndag med, men så är det. Har för övrigt bara tittat på tv annars. Måste verkligen slå ett slag för Playa del Sol! Detta programmet är så sjukt roligt! Och imorgon börjar Hundra höjdare vilket jag också strongt ser fram emot.
  När jag endå håller på att slå slag för saker så måste jag ju nämna Musiken! Ett tag var den borta ur mitt liv, kändes konstigt, men jag hade liksom inte riktigt orken att lyssna på musik heller. Nu har jag lyssnat väldigt mycket på Lars Winnerbäck och gud vad bra han är! Lyssnade också på Håkan Hellström i morse och musiken är verkligen, verkligen tillbaka. Jag säger bara det att bakgrundsmusik till livet, det hade inte varit helt fel!


Goddag!

Ja, då har jag alltså skaffat en blogg här istället för den gamla. Den kändes så tråkig och B:ig att jag helt enklet bestämde mig för att lägga ner den. Det är alltså här ni ska hålla koll i fortsättningen. Jag vet ju att så många tittar och läser det jag skriver nämnligen...
   Idag har jag i alla fall varit på väla med Sir Maximus och hennes kompis från Västerås, Le. Det var oerhört roligt och vi fyndade allihopa. Jag inhandlade en jättefin klänning från H&M som jag sett i en tidning. Var alltså glad att den fanns kvar! Det blev även en fin blus (också från H&M) och ett par bruna overknee strumpor från Lindex. Jättefina de med.
   Det är alltså vad min dag har bestått av, shopping, och det kan ju inte bli mycket bättre. Eller jo egentligen, men det var inte helt fel att shoppa, det är dit jag vill komma! Kvällen ska spenderas hos Sofia och vi kan säkert hitta på någonting trevligt, vi har ju alltid kul. Magmusklerna ska trimmas genom många skratt!
   En sak som jag kom att tänka på nu när vi åkte bussen hem från Väla var när jag var yngre. Alltså då när jag var 14 år. Var jag verkligen en sådan fjortis som hade kolsvarta tjocka kajalstreck under ögonen? Var jag skrikig? Var jag så allmänt jobbig att äldre personer irriterade sig på mig? Jag hoppas för guds skull att jag inte var det. Jag vet inte om jag håller på att bli gammal eller vad det är, men jag tyckte det var ganska irriterande när dessa personer helt plötsligt brast ut i sång i bussen och spelade högt på sina mobiler. Är det dags för mig att börja prata pension redan? För enligt mig så är det inte ett dugg fräckt att sitta och sjunga falskt på en fullsatt buss. Nej, nu får jag sluta och vara så irriterad. Jag tror jag ska gå och se till att min lillebror inte hamnar i fjortisfällan. Ciao!

RSS 2.0