Kyss-sjukan, dag 1

Okej, dag ett i den strandade misantropens liv. Jag befinner mig på oidentifierad plats, någonstans i landet Sverige. Jag har mat så det räcker, diverse elektroniska apparater och en familj som bryr sig om mig. Ni undrar hur jag mår, piss! Detta är fan tommen den jävligaste sjuka jag haft. Trots att den även kallas kyss-sjukan, och kyssar ska ju inte vara jävliga... Trots detta lever och frodas jag här hemma, framför tvn i min ensamhet när andra går i skolan eller jobbar. Man skulle kunna tro att jag har roligt, som slipper vara i skolan, men den tanken slår mig ändå, att jag missar ganska mycket plus att alla mina kompisar befinner sig där just nu eller har andra viktigare saker för sig. Dock fick jag ett telefonsamtal i förmiddags som var rätt underhållande, men lurigt gjort. Jag tänker inte berätta vad det handlade om, nej nej, det håller jag för mig själv. Det enda ni behöver veta är att jag fick en liten förändring i tillvaron.

Imorgon kommer dag två. Vem vet vad som väntar runt hörnet här hemma i huset? Kanske visar de inte "Days of our lives" imorgon på tv! Kanske har det kommit nya damtussar på golvet! Vem vet? Det får framtiden utvisa. Tills dess, ha det bäst, se min apskinnsväst!

Tar det aldrig slut?

Okej, jag vill inte vara en sådan person som gnäller. Jag är inte en sådan person. Jag yttrar mig sällan om jag mår dåligt eller har ont någonstas, det är inte jag. Jag brukar stå ut tills dess att jag knappt kan lyfta mig från sängen och mina föräldrar tvingar mig att uppsöka vård. Just det, jag kämpar på även om jag inte är helt ok, för inte fan kan man ligga hemma och tycka synd om sig själv om man har en liten förkyldning? Nej, det som inte dödar, det härdar. Men nu så har det faktiskt gått så långt att jag har dragit på mig körtelfeber. Det är inte speciellt kul, för har man redan mandlar som två bongo-bongo kulor, blir inte saken bättre av att lymfkörtlarna i halsen svullnar upp och tryker ihop dem. Man kan säga att jag har börjat få nog av mina halsbesvär. Från halsfluss-->halsböld-->körtelfeber. Som sagt, jag gnäller inte, men när fan ska detta ta slut? Skolan, jobbet ja allt tar stryk. Jag tvingas vara borta nu i minst två veckor från jobbet, skolan ska jag till tidigare, det går inte att missa allt. Ni som känner mig kanske oroar er för att jag ska smitta er, men det smittar bara vid nära kroppskontakt och jag tänker definitivit inte kyssa någon av er. Just nu är jag bara så trött på att bli hindrad av sådana här småbagateller att jag håller på att gå upp i ett enda stort rökmoln.  Jag kan dock inte avsluta detta inlägget negativt, man måste se det från den positiva sidan också. Jag kan äta hur mycket glass jag vill, utan att ha dåligt samvete över det. I detta fallet är det för en god sak.


Hemsökt

Alltså nu får det vara nog! Jag orkar inte en enda dag till, inte på det här viset, nej nej, jag har fått nog! Mitt rum är hemsökt av äckliga, stora, håriga, blodtörstiga spindlar! Inom loppet av några dagar har de hemska djuren tagit sig in i mitt rum tre gånger. Tre hela gånger! Det började lite nätt. De byggde ett nät utanför mitt fönster. Men så klättrade en in i mitt rum och vi rev dens hus. Men nästa dag var den tillbaka, då fick vi utrota den. Idag var där en ny. Den kröp in i mina joggingbyxor (som dock inte satt på mig) och vilade sig. Jag fick utrota den. Ni må tycka att jag är en hemsk människa som utrotar dessa djur, men jag avskyr dem. Jag är rädd för dem, jag får äckliga känslor i hela kroppen bara jag ser dem. Det är för att dessa spindlar är så stora, de är inga vanliga småspindlar. Jag förstår inte vad de har på mitt rum att göra, kan de inte vara någon annanstans? Är det någon som vet hur man ska hålla dem borta? Jag behöver hjälp...

P.s Jag utrotar spindlar genom att dammsuga upp dem. D.s

Körkort

Så, äntligen, äntligen har man tagit sitt körkort. Äntligen, jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga. Ännu ett steg ut i vuxenvärlden, ännu en bit mot det allvarliga, men gud vad skönt det känns. Det bästa är endå inte att få kortet, utan att man slipper gå ner till körskolan mer. Att slippa köra med en körlärare som aldrig riktigt blir helt nöjd, det är den bästa känslan. Ikväll blir det en trip, vet dock inte var än, men iväg ska jag. Håll er inomhus idag säger jag bara.

Opera

Jag grämer mig lite i detta nu att jag missat Britain's Got Talent. Hade jag vetat att det överhuvudtaget sänts så hade jag fått reda på vem Paul Potts var mycket tidigare. Men det är inte bara Paul som väckt den hund som sov, nej det är så mycket annat. Opera handlar om känslor. Man kan inte lyssna på opera utan att helt ryckas med. När jag hör Pavarotti, Sarah Brightman, Andrea Boccelli eller någon annan som kan sjunga opera blir jag ett vrak. Jag får gåshud. Även om jag får gåshud av annan musik också, så är opera speciellt. Kalla mig töntig som tycker om opera, men det finns ingenting som att ryckas med av musiken. Denna Paul Potts sjöng en underbar opera och vann Britain's got Talent. Med tanke på att Pavarotti avlidit, så har kanske hans efterträdare nu sett dagsljuset? Att lyssna på opera är som att medverka på ett helt träningspass, men denna gången är det inte musklerna som tränas, utan känslorna operan lockar fram.

Ett kärt återseende

I min desperata jakt på kunskap bestämde jag mig för att ta en paus från religionspluggandet och lyssna lite på musik. Likt ett par lärkvingar bläddrade jag mig genom olika artister och fastnade tillslut för Robbie Williams. I detta ögonblick insåg jag att det var längesen sist han och jag tog oss tid för varandra och bara var. Det var ett kärt återseende som väckte många känslor. Mitt i all stress kan det vara skönt att bara koppla av, inse att det krävs en paus för att alla studier ska fastna och låta sig ryckas med i musikens värld. Åter igen känner jag den här mörka sidan krypa sig in på mig. Likt en dementor (ur Harry Potter) sugs min livsglädje och styrka ut. Jag blir tom, trött och nedstämd. Skolan tär på min kropp. Den känns onödig. Med dessa tankar märker man att man är rejält nerslagen i skoskaften och att man nog nått botten i de negativas hav, men det är då reservkrafterna sätts igång. Likt ett ångande lokomotiv drar de genom kroppen för att sprida energi och förmedla de positiva tankarna till alla kroppens vrår. Åter igen har de goda segrat, men hur länge till ska de orka stå emot? Hur länge ska de goda orka att besegra de onda i vår värld? Hur länge dröjer det, innan människan går under?!


Grönsaker

Anledningen till dagens ämne är en diskussion jag och Sara hade idag i matsalen. Den involverade ärtor och morötter, två väldigt överskattade grönsaker/rotfrukt. Jag avskyr dessa! Även om morötter verkligen smakar gott och ger bra syn, pigment etc. så är den klart överskattad. Hur jobbigt är det inte att tugga en morot? Den är hård, ibland seg och gör så man får ont i käkarna. Ni kan kalla mig lat, visst, men det är ren fakta jag baserar mina påståenden på. Morötter är gott, men skadligt. Den som uppfinner en morot som inte gör ont att tugga, som smakar friskt och inte är någon form av puré kommer få nobelpriset direkt.
  Sen har vi då ärtorna... Jag ryser bara jag tänker på dem. De är inte goda överhuvudtaget ( till skillnad från morötter!). De är hemska. Hade de varit svarta kunde de varit kaninskit, de smakar äckligt, de är mjöliga och är bara tråkiga. Dessa är också jobbiga att äta då de tar en himla tid att få på dem på gafflen. Visst, det är nyttigt att äta ärtor, men blir de inte lite roligare så kommer jag lägga av!
  Nu får ni absolut inte tro att jag är någon motståndare till grönsaker, icke sa nicke, det är bara dessa som går mig på nerverna, trorts att jag egentligen då tycker om morötter(upprepning, men jag kan inte svärta ner morötterna totalt). Nej jag tycker verkligen om grönsaker och äter hellre dem än t.ex. kött eller potatis. Jag hade lätt kunnat bli vegeterian, så länge det inte involverar ärtor eller för mycket morötter!

All makt åt de roliga grönsakerna!

Den ofrivillige bantaren

Många av er har säkert hört talas om eller sett filmen "Den ofrivillige golfaren", med Lasse Åberg i huvudrollen?! Well folks, I've got a new one for you. Den heter "Den ofrivillige bantaren" och handlar om en tjej som bara kan äta flytande (ink. mjukt bröd) p.g.a en halsböld och gigantiska mandlar. Låter lite ofräscht kanske, men sånt är livet. Ni som är äckelmagade (Sofia) behöver inte läsa detta om ni inte vill, det sker på egen risk.
   Sedan i fredags har jag levt på flytande föda, det blir verkligen långtråkigt i längden, men så idag besökte jag läkaren som fixade bölden, vilket gjorde att jag kunde äta en bit bröd. Jag var i himmelriket. Denna erfarenheten har fått mig att fundera. Hur kan man frivilligt sluta äta? Hur kan man överhuvudtaget strunta i någonting så underbart som mat? Jag har varit utan riktig mat i fyra dagar och jag längtar redan som besatt efter att få sätta tänderna i en bit av mammas köttfärslimpa, eller någonting som är tillagat på riktigt. Jag klarar knappt ens av tanken på att inte äta. Jag hade nog varit den sämsta bantaren/anorektikern någonsin. Jag hade fått smyga med maten då. Nej att sluta äta mat är ingenting för mig. Nu när jag har fått se vad som händerär det inte speciellt frästande att gå ner i vikt genom att skippa maten, så mitt råd är helt enkelt att käka vad man vill käka och sen ge sig ut i joggingspåret för att träna! Det är den rätt medicinen. LÄNGE LEVE MATEN!


Mitt hus är besökt av en tysk

Ja som de flesta redan vet så har jag en tysk utbytesstudent boendes hos mig denna veckan. Det kan vara både bra och dåligt. Likheter och olikheter upptäcks och man lär sig lite nytt varje dag, som att tyskar tycker mycket om läsk, ök/alkohol (framförallt detta), godis och sådant. Visst, vi svenskar tycker mycket om det också, men jag tror faktiskt att tyskarnas passion för dessa saker i livet är större än våran. Under denna vecka som snart gått har jag fått lära mig många nya ord, speciellt svordomar och andra användbara ord. Fick även reda på att "Spiderpig" från Simpsons på tyska heter "SpiderSchwein". I brist på fantasi kom tyskarna på detta, mein Gott, warum? Nåväl, tänkte denna kväll avsluta med just "Homer Simpsons" vackra sång om spiderpig.

" Spiderpig, spiderpig, does whatever a spiderpig does. Can he swing, from a web? No he can't, cause he's a pig. Watch out, for spiderpig"

Blir väl någonting sånt här på tyska: " Spiderschwein, spiderschwein, macht was ein Spiderschwein machst. Kann er sich schwingen, in einen Netz? Nein, das kann er nicht, er ist ein schwein. Achten, er ist ein spiderschwein"

Ps. ursäkta min översättning... D.s

Behöver ta ett snack med den där filuren i undre jorden....

Precis när man trodde att humöret skulle hålla sig på topp, att allting var precis så bra som det kunde vara så ändras det lika snabbt som det kom. Man ska aldrig vänja sig vid humör eller någonting för den delen, det kan försvinna direkt. Mina planer är inte grusade, oh no, vänta bara. Jag var först, jag är först, jag kommer alltid vara först. Men jag ska ta mig ett snack med herren under jorden för detta är fan tommen inte rätt. Plagiat säger jag bara, plagiat. Och jag är mot piratkopiering, av alla sorter, även dem som kan förekomma i skolan. Jag blir så arg, så arg. Men vänta bara, jag tänker inte kliva ner från tronen, glöm det, no way. I detta fallet finns det endast en person som kan hjälpa mig och det är "han" ( namnet på en figur i Power Puff Pinglorna). Eller så hjälper jag mig själv. Vad behöver jag hjälpa mig med egentligen? Ingenting, det är inte mitt fel. Vänta bara säger jag, vänta bara. Hämnden ska bli min. Den som skrattar bäst skrattar sist, och det är ALLTID JAG som skrattar bäst OCH sist! Morrr, fnys, hmpfhh, grr......

RSS 2.0