Levnadskonst i få ord: lev sunt & ta det lugnt - Carl O. Segerberg

Ni vet hur det är när man precis känner att man ska starta om och bara ha en rolig tid. När man bestämt sig för att bara göra det man själv vill och verkligen, tjaa, vara positiv (som jag sa förut). Mitt i min glädjeyra över att ha blivit positiv så går jag och blir sjuk.. Eller kroppen säger det, men jag säger någonting annat. För nu har jag fan tommen bestämt mig för att vara frisk och positiv och då så väl ingenting få hindra mig? Nej, hade det varit den gamla negativitisten hade jag dränkt mig i självömkan och skaffat en passopp. Men icke sa nicke! Febern och halsontet ska bort och det med en kur av: alvedon, glass, whiskey (endast att gurgla, det hjälper faktiskt) och en positiv attityd bestående enbart av positiva tankar. Yesbox, jag är inte sjuk, sug på den karamellen kroppjävel!


Ps. Hittade ett ganska roligt, men endå sorgligt citat i gårdagens metro-tidning. Kan inte vara kul om man tänker så, men jag måste säga att det var ett ganska klockrent citat. Hittade även några visdomsord i min kalender som jag tänkte dela med mig av. Jag anser att man inte kan få nog av sådant. Det grämer mig dock att jag inte kommer ihåg citatet han den snubben sa på "Lyxfällan" igår, det var jävligt klockrent! D.s


Citat ur Metro: " Livet är som ett arsle: tudelat och fyllt med skit!

Att ibland stanna upp ett tag, kan vara enda möjligheten att orka gå vidare - Olle Wedholm

Produktivitet

Jag har fått en uppenbarelse! Jag måste bli mer produktiv, göra fler saker och tänka mer positivt. Jag har länge levt i denna melankoli och levt efter mina pessimistiska tankar. Men jag har fått en uppenbarelse. Inte av gud, utan av mig själv faktiskt. Man kommer ingen vart som man inte försöker se det hela från den ljusa sidan. Lever man i mörker får man nöja sig med mörker också. För ger man inte lite, kan man inte heller ta någonting. Soo yes, jag har slutat vara en melankolike och en negativitist, numera är jag åter igen en positivitist!


18-årsfest på landet

Klockan 18.30 (30 minuter försent, fint folk kommer alltid sent) landar vi på Saras uppfart. Vägen dit har varit lång då det var ganska svårt att hitta. Sofia gick nästan på magkänslan (och vi vet ju alla var vi hamnade då). Det slutade att vi ringer hem till Sara när vi kört förbi någonting som heter Mäsinge och sedan är enda borta i Rammsjö. Då måste jag säga att jag visste att vi var helt ute och reste. Jag kunde endast bussvägen och de tvar inte den vägen vi kom, men med hjälp av Saras pappa så hamnade vi rätt tillslut! Hemma hos Sara är det full rulle där vi ska fira henne och Marie som fyllt 18 år. Det bjöds på mousserande till välkomstdrink och senare blev det mycket god potatissallad, skinka, ost osv. Diverse snappsvisor blev totalt skändade, men det var roligt endå. Det var en mycket rolig och lyckad kväll som vi sent kommer glömma. Tack för den trevliga festen tjejer!

Grekland

Har befunnit mig två veckor i underbart varma Grekland för att ladda upp batterierna och verkligen bara vara och ta det lugnt. Resan började med ca två veckor på den lilla ön Poros. Dagarna bestod av sol&bad, men också besök till ön Hydra, där nästan all trafik består av åsnor. En tripp runt Poros på fyrhjulingar blev det också, vilket var oerhört roligt. Efter 13 dagar på Poros begav vi oss till Athen där vi skulle stanna två nätter. Väldigt trevligt att ha fått se staden och Akropolis mm, men det jag skulle nog inte vilja åka tillbaka dit. Skitigt och knarkare/hemlösa lite överallt är verkligen inget plus. Något som var ett plus var ju självklart värmen! Klockan 10.30 inne i Athen stod tempen på 38 grader i skuggan då, vilken senare på dagen hade höjts makabert. Batterierna blev väl laddade och hälsan var på topp. Tack för en rolig vecka!

Väl hemma laddades batterierna ur lika fort som de blev laddade. När man möts av regn, regn och ja regn, blir det lite av en chock när man är van vid över 40 graders värme och solsken. Tillråga på allt detta så börjar snart skolan igen och friheten är borta. I själva verket börjar ju skolan imorgon. Hade jag fått bestämma själv, så hade jag varit på semster tills jag hade tröttnat. Jag hade gärna åkt iväg och aldrig kommit tillbaka hit igen, eller kanske inte aldrig, jag hade nog hunnit med ett och annat besök, men jag hade inte varit här ofta. För som jag sagt så många gånger innan så tycker jag inte direkt om att vara hemma, och när man får se livets ljusa sidor i form av sol, bad och vila finns det inte mycket annats som står högre. Nu när man sitter här i hemmets enkla vrå, väl tillbaka i vardagen är allting som det var innan, tradigt och dant. Vissa saker ändras aldrig, även om en semestertripp kunde ändrat mycket. Ha det najs, racerbajs.

RSS 2.0