Schweden

Jaha, då var man alltså hemma igen, Jippi! Eller inte.. Men iaf, jag har ju lite att berätta om de senaste händelserika dagarna.

I onsdags blev jag och Karolina uppdragna av Vedran på scen för att delta i "Sea Queen"- tävlingen, som är Hotel Belvederes egna skönhetstävling. Där stod vi då på scen, två svenskor, fyra ryssar och tre italienare i juryn. Segern borde ju vara min!

Första uppgiften gick ut på att gå en runda inför publiken för att sedan posera framför juryn. Jag, som inte alls behöver anspegla på min skönhet körde den klassiska "Freddie Mercury"-posen, vilket var lyckat. Högsta poäng till mig, som väntat. Efter detta var det dags att med fem givna bokstäver bilda ett ord. Jag fann direkt ordet "Queen". Sedan skulle vi dansa till Shakira.. ÖRK! Men jag lyckades även där, med mina 70-talsmoves kamma hem höga poäng.

Nu var det alltså dags att avslöja vilka som gick till final. Alla vi med flest poäng gjorde det inte. Sådant kan ju dock inte jag gå med på, så med min talförmåga (som de redan tidigare pratat om) talade jag mig tillbaka in i tävlingen. Nu stod det mellan mig och tre ryssar, medan Karolina tröstade sig med ett glas rödvin.

Sista uppdraget var att spela "Romeo och Julia-balkongscenen". Jag var sist ut och berättade direkt för Vedran att detta skulle skämma ut honom. Mycket riktigt körde jag med hårt spel, körde det berömda fiskespöet och fick min Romeo. Som ni säkert fattar vann jag min FÖRSTA och SISTA skönhetstävling.

I torsdags begav sig jag och fyra pensionärer till "Plitvice Nationalpark". Jag trodde inte jag skulle överleva detta då dessa pensionärer (+2 andra) under resan blivit kända som "Järngänget". I alla fall möttes vi av en underbar miljö med det mest turkosa vatten jag någonsin sett. Vackert vackert!

Nu är jag då åter hemma igen, men åker ner igen på fredag. Ingen rast och ingen ro. Denna gång kommer jag ha med mig min egna dator så ni kan följa er favorit på dennes äventyr.

So long!

Pivo Party

Dagen började med uppgång 07.00 för att äta frukost och ta emot nya gäster som anlände. Jättekul när man vill sova och fryser på morgonen.. I alla fall blev det bra och jag har nu fått se en annan sida av gäster, den lite sämre. Men då vet man hur man ska ta de gamla griniga gamarna!

Har även gått ca 20000 steg idag och promenerat runt i Medulin. Kom ut mitt i igenstans, bara skog och telefonstolpar. Mycket intressant.

Just nu är det Pivo Party här på hotell Belvedere. En halv liter öl kostar 10 kuna vilket är ca 15 sek. Haha, sug på den alla ölstinna gamla gubbar. Kanske är det bra att ni inte är här, med tanke på ölmagar. Jag ska dock inte dricka en enda för jag planerar inte att bli tjock under min tid här. Jag ska minsann inte äta glass varje dag och inte dricka öl och coca cola. Jag vill inte bli fet, det ingår inte riktigt i mina planer.

Jag har även ett annat problem här, vilket också innefattar dricka. Alla här dricker en massa kaffe hela tiden och vill bjuda på en massa saker. Men jag vill inte ha nått, för jag vill inte bli fet och jag driver fortfarande min kamp mot kaffe så det kommer jag aldrig ens låta mig bjudas på. I min desperation över att inte verka otrevlig när agenten bjuder osv kom jag på att jag faktiskt kan tvinga i mig te. Det är inte gott i och för sig, men det är mycket bättre än kaffe och trevligare än vatten i andras ögon. Jag har alltså en vatten(te)tät plan.

Nu ska jag snarrt slänga av mig våra fula skjortor och ta på mig nått vackrare. Skrivandet är lite ringrostigt men jag börjar komma igång igen tycker jag. Sarkasm på hög nivå ska jag försöka förmedla, med lite trevliga toucher.

La konoché!


Kroatien

Befinner mig just nu i Kroatien, Medulin för att vara exakt. Var framme vid 06.30 på lördag morgon och har sedan dess antecknat x-antal sidor. Måste ju verkligen vara skärpt om jag ska lyckas jobba själv sen.

Idag lyckades jag äntligen få låna en dator av en tjej här nere och slapp göra patetiska försök att surfa via jobbtelefonen. Det funkade i och för sig ganska bra, lyckades komma in på facebook och kolla lite där, men sen gav jag upp. Kommer alltså ha med mig min dator istället för ingen alls.

Här är vädret kasst iaf. Har inte kunnat bara i havet än, eller solat. Men jag kommer ju ner här fler ggr. När vi kom hit drog en "tromb" eller en väldigt kraftig vind över en camping 10 min bort. Tror det var 7 människor som dog och 1000 som drabbades, men jag är frisk och kry. Hörde bara en hög smäll.

Nu i veckan kommer jag åka till Plitvice nationalpark och på en båttur i Medulins skärgård. Kunde inte åka med till Venedig för båten var full, men jag har ju som sagt varit där och kan åka dit en annan gång. Slapp även Rovinj, vilket var rätt skönt. Glömmer aldrig båtturen vi gjorde dit 2005 med Obelix och Trubaduren... Hoppas inte det är samma båt,

Nu vet ni i alla fall att jag lever. Vi hörs och ses när jag kommer hem!

Ciao

RSS 2.0