The End of 2007

Så var det då dags, sista dagen på året 2007, inlägg nummer 100. Än en gång sitter vi här och funderar över hur året varit, om vi uppnått våra mål och om året egentligen blivit så bra som vi hoppats. Varje år avger jag ett nyårslöfte, varje år är det samma löfte. Det är mer enkelt så, plus att det är enklare att hålla ett löfte om man just vet att det är ett löfte som går att hålla. I och för sig så hade jag sett till att jag klarat vilket löfte jag än givit, då jag hatar att förlora och är extremt bestämd i varje sak jag tar mig för. Jag hade sett det som en tävling: löftet vs Frida. Men mitt löfte, som jag vet att jag håller är följande: " Nästa år ska bli minst lika roligt som det förra, om inte bättre."  Det är lätt att hålla, jag menar blev inte det förra året bra så är det ju stor chans att nästa blir bättre!

Hur ska jag så summera detta året som snart tar slut? Svårt att säga, men det blev i allafall mycket bättre än det förra, även om detta året inte heller varit helt felfritt. Det finns alltid saker som är mindre bra, jag tror inte vi kan komma undan dem, även om vi försöker med diverse hjälpmedel (ex. nyårslöfte). För att ett år ska bli helt fenomenalt, måste det helt enkelt innehålla en "kris" och ett "mirakel". Jag tror nog att mitt år innehållt mer än en kris, men i alla fall ett mirakel. Det beror på vad man uppfattar som "mirakel" osv om det är de små sakerna i livet man glädjs åt.

Denna dagen började med ett nyårsdopp. JAG badade idag. Sista dagen på året är fixad, nu har jag badat både den 1 januari och den 31 december. Jag känner mig stolt. Jag var inte ensam, jag hade tappra vänner med mig, som även de badade, de är 30+ (jag är snäll med åldern) och av det rätta virket. Fick tyvärr inga jämngamla vänner med som trotsade kylan (3 grader i vattnet, 1 grad i luften)  och badade. Marcus följde endast med och filmade (klent virke). Nu är förberedelserna för ikväll i full gång,  Sofia, käre vän, äntligen är du en av oss. Vad kan vara trevligare än att fira nyår med nära och kära? Kom ihåg det, att inte bli för uppslukade av dagens stress, se till det ni har. Som slut skulle jag vilja citera min mamma och hennes vänner som kommer med de fina visdomsorden: "Ha aldrig trååget (tråkigt)"

Gott Nytt år gott folk!

Paketguden kommer!

Imorgon kommer han, honom vi alla har väntat på: Paketguden! Stora som små, alla vill få en chans att träffa den runde mannen i rött. Bland de små stiger nervositeten och bland de stora sprids glädjen av att vara tillsammans och bara ta det piano. Jag, som borde räknas som de stora (alltså vuxna i detta sammanhang) beter mig som de små. Jag längtar så in i bomben. Jag ÄLSKAR paket! Jag älskar deras lukt, att titta på dem, pappret som prasslar! Det är underbart! Mitt problem är bara att jag är så nyfiken. Jag vill helst leta efter gömda paket, men jag försöker skärpa mig. När de väl ligger under granen cirkulerar jag likt en hök runt dem för att få en glimt av vem som skall få vilket paket. Nyfikenheten stiger mig åt huvudet och mamma säger strängt åt mig att gå bort från granen. Jag får kämpa för att inte dregla eller stjäla ett paket i smyg. Men det är mitt sätt att tackla julen. Att vara nyfiken och titta på Kalle Anka. Som alla vet så firar vi ju faktiskt jul för att hedra Kalle Anka, der är min filosofi i alla fall.

Så håll utkik efter paketguden imorgon. Ge honom en kram om ni har tid och lämna lite gröt. Glöm aldrig bort att tro på honom, för han finns. Man kan inte betrakta sig själv som vuxen, förrens man tillåter sig att vara ett barn!

God Jul gott folk! På nyår kommer inlägg nummer 100! Vilket jubileum!

Lysande små tält

De är små, vita och det lyser om dem. Ibland låter det och ibland spelas en melodi. Man kan då och då skymta en gubbe i orange dress som smyger omkring utanför bärandes på diverse utrustning. Vad är det som står på gröningen utanför mitt hus? Vad är det som händer? Ni tror jag saknar ord, FEL! Jag vet precis vad det är!! Nämnligen tomtenissar! Tomten har sänt ut dem såhär precis innan julafton för att de ska ha koll på mig! Han är skeptisk, han vet inte om han tycker jag har varit en duktig flicka i år.. Det smärtar att veta att tomten inte litar på mig. Nissarna smyger omkring utanför mitt hus, för att sedan ta tunnelbanan under gröningen (japps, den går där!) och åka till tomtens verkstad. Detta har gjort att jag är ännu mer försiktig med vad jag säger och gör. Det borde ni alla vara! Man vet aldrig när tomtenissarna tittar och det de ser och inte gillar, rapporterar de till den allsmäktige paketguden (tomten alltså).

Juletid - julefrid?

Nu såhär när julen börjar närma sig, kommer även den där känslan krypande. Känslan som vi så många gånger fått uppleva, den går inte att beskriva. Det är en sådan sak vi bara få uppleva en gång om året, alltid vid juletid. Det är känslan av att inte ha några pengar.... Utgifter, utgifter, ack dessa utgifter. Inte en krona finns kvar, den minsta lilla femtiöring flyger sin kos då man bara sneglar lite hungrigt på den.

En kompis till mig känner samma problem, eller det säkert flera av mina kompisar som gör, men denna påpekade strängt sina trötthet över pengaproblem. Hon tyckte helt enkelt att hennes familj skulle strunta i att köpa julklappar i år. Hon påstod att hon klarade sig utan dem... Detta kunde dock inte jag hålla med om, men inte ens efter diverse "Oj! VA? MENAR DU ALLVAR?!?!" så förstod jag att det var precis det hon gjorde. Kanske är det så som alla säger, att julen är en tid för familjen och att bara vara. Att umågs med nära och kära. Kanske räcker detta, det behövs kanske inga paket? Faktum är att jag nuförtiden tycker det är minst lika roligt att ge som att få, om inte roligare att få. Detta är möjligtvis ett tecken på mognad, vilket jag är myckte stolt över, men att strunta i julklappar: Nej, nej, det går jag bara inte med på!  

Systemet är en myt baserad på orealistiska tankar

Ner med systemet, det är ingenting att ha. Jag menar ju nu inte Systembolaget där man införskaffar alkohol utan systemet i allmänhet och speciellet de systemet som just nu bedrivs på ett specifikt jobb i en specifik stad. Jag är så trött på stroppiga besserwissrar som egentingen inte är någonting annat än små obetydliga ting som tror de är viktiga. DU förstår inte vikten av din egen idoti, du förstår inte din avsaknad av kompetens. När allt kommer omkring är du ingenting annat än en liten lort, producerad av dagens samhälle. Jag finner ingenting viktigt i det du säger då jag vet att min intelligens och sociala kompetens sträcker sig långt utöver vad du kan förstå. Vänta bara, en dag så kommer du inse att det du gör inte är värt speciellt mycket. Den dagen kommer du förstå hur pass mycket starkare jag är än dig. Du kommer inse att jag har vunnit. Du inser att du är obetydlig..

Repris

Jag trodde det var en engångsföreteelse, men ack så fel jag hade. I en kö, idag igen, skedde dådet. Denna gången var det inte en tant som trängde sig utan en gubbe... Jag är mållös, jag orkar inte med detta längre. Är det ett typiskt fenomen bland äldre? Är de mer stressade än vi? Eller är det bara så att världen i sig håller ett högt tempo som är svårt att hänga med? Jag orkar inte bry min hjärna mer, träng er, bara träng er jag bryr mig inte längre!

Nu är det snart jullov, tiden då vi ska ta det lugnt och återhämta oss från ännu en hård termin. Sista provet gjordes idag, en tyngd släpptes från mitt bröst och nu är det full fart mot den sista redovisningen som äger rum på måndag. Efter det kommer allting vara som en dans på rosor, då börjar livet i lathet! Meet you there?

Tanter

Okej, jag vill inte klanka ner på dem, men jag känner att jag måste. I dagens inlägg kommer jag behandla tanter.. Och inte vilka tanter som helst, nej tanter som tränger sig före i kön! Jag har sagt det många gånger och jag säger det igen, jag är ett offer. Jag stod där helt oskyldig, det var en torsdageftermiddag och mörkret hade lagt sig över vår lilla stad. Jag väntade på min tur precis så som man ska göra när man står i kö. Rätt vad det var smög sig en liten tant förbi mig. Hon trodde att jag inte såg henne, men hon hade fel. Jag harklade mig lite försiktigt och sade: Ursäkta! Efter att ha upprepat detta och praktiskt taget petat till tanten på henes axel x-antal gånger gav jag upp. Hon vägrade ställa sig i kö. Hon ignorerade mig totalt trots att jag t o m vidrört hennes axel. Jag har aldrig blivit så ignorerad förr, och definitivt inte av en tant. Tanter brukar gilla mig, vad hade jag gjort denna tant? Jag blev så irriterad att jag var tvungen att nämna händelsen här. När jag väl hittar tanten igen kommer jag tränga mig före henne, eller gör jag nått annat, men poängen är att jag tänker hämnas!                                                              
                                                                                      
I min ilska vill jag passa på att tacka en snäll simmares mamma som lät mig gå före i kön i fredags när jag handlat godis. Då jag endast skulle inhandla en vara tyckte hon jag kunde gå först. Än finns det kanske hopp för världen?                                                                                                                                                                     


Jesus

image16

Jag kan inte hjälpa det, men det är bara någonting med sådana här monument som skrämmer mig. Är jag rädd för den kristna tron eller Jesus i sig? Vad är det som gör en sådan bild så skrämmande? Troligtvis är det assosiationerna till sekter som gör att en vanlig kyrkofigur får stå till svars för mitt förakt. En kryka kan vara mysig, men när man möts av en upphängd man på väggen, blir man lite skeptisk..

Jakten på vinst

Hela tiden jagar vi människor efter någonting. Det är någonting vi söker, vi vet inte alltid vad det är, men vi vet att det finns där. Idag började jakten på vem som ska springa ut först av oss studenter, när vi väl tar studenten då. Första deltävlingen där vi skulle samla poäng innefattade en utklädningsdag. Klassen var bagare. Tappra försök att utföra bargaryrket påbörjades. VI gjorde deg i kafeterian, bjöd på pepparkakor, sjöng "En sockerbagare" och stod bakom disken på "Sjöholms". Nu hoppas vi på det bästa, men vi vill inte springa först, utan bland de första. Vinsten är ju inte det viktiga...

Haha! Jodå, det finns ingenting viktigare än att vinna! Vi ska fan tommen inte ha kul! Kul är överskattat, vinna är det som gäller! Däför ska jag toppa laget till "Lussebandyn". Laget ska bestå av mig och fem innebandyspelare, för jag vill vinna, ingenting annat. Jag gör det inte för att det är kul eller för gemenskapen, nej jag SKA vinna. Jag hatar att förlora, det finns ingenting värre. Det är som man säger; Att vinna ett silver är att förlora ett guld.


God afton Sverige!


Berlin t/r

Märkte när jag åter kom hem efter en utomordentlig resa i Berlin märkte jag att en viss LITEN person kommenterat att jag inte var lika produktiv längre. Jag eraserer nu denna kommentar och berättar att jag inte har tappat min produktiva förmåga, utan att jag bara har varit bortrest. Jag har nämnligen (som jag nämt ovan) att jag precis kommit hem från Berlin där jag spenderat fem dagar med tyska gruppen. Mycket lärorikt och intressant då vi sett otroligt mycket, lärt oss och bara haft det superkul. Händelse #1 inträffade dock när vi landat på Kastrup och var påväg hem. Vi ser människor komma gående mot oss, alla har likadana kläder och rätt vad det är utbrister Dallan ( Dallo, The Dall, utw): "Det är ju Atlético Madrid!!"

Och mycket riktigt vad det så, där mitt i allt hamnade vi, en grupp på sex gymnasieelever påväg hem från en språkresa. Mycket underhållande när vi promenerar där bredvid stjärnor, diverse tv-kameror, journalister och fotografer springer runt fotbollspelarna. Vi elever, som redan vet vilka stjärnor vi är, fortsätter promenera tillsammans med laget utan att bry oss om fansen som står och vill ha autografer. Vi har inte tid att lämna våra egna namnteckningar så vi överlåter det jobbet till proffsen och beger oss hemmåt.

En mycket lyckad resa! Auf wienerznitsel!


RSS 2.0