Dagar

"Dag" - s. -en el. vard. dan; pl. -ar el. vard. dar; dagsens sanning  rena sanningen; ta av daga ta livet av - Sammansättningsfog, se resp. ord.


Oavsett hur vi definierar dagen så har den alltid olika betydelser för oss alla. Det som är så fantastiskt med en dag är att den kan variera så mycket. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Vad vi än gör med våra dagar så tar vi oss genom dem på något konstigt vänster. De dagar som absolut inte innefattar någonting kan passera inom loppet av en bråkdels sekund, trots att vi inte fyller dem med någonting speciellt.

Vissa dagar uppfattas mer ansträngande då de är fyllda med allt möjligt, man lyckas inte få en enda ledig stund, hela tiden måste man vara igång. Stig upp, äta frukost, borsta tänderna, gå med hunden, bädda, handla, tvätta, städa, laga mat, gå med hunden, städa, fixa huset, städa, laga mat, gå med hunden, se nyhetern gå och lägga sig (föregåenden handlingar utför jag mycket sällan de utförs av min kära moder och fader för den delen).

Dagar är någonting vi blivit berikade med, vi ska ta vara på dem, utnyttja dem och leva dem. Vi vet inte hur många vi får, men vi vet att vi alltid får några. Att vara stolt över vad man presterar under dagen kan ta oss en bit på vägen. Som någon vis människa en gång i tiden sa: Fyll inte livet med dagar, utan dagarna med liv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0