Amfiteater

I den mycket trevliga staden Pula finner vi många lämningar från romartiden. Amfiteatern, herkulesporten, triumfbågen, en gammal romersk stad och t o m en gammal romersk toalett. Här finns alltså mycket att se och uppleva. Dock är det väl amfiteatern som är stadens mest kända riktmärke.

Varför pratar jag då om en gammal stenhög undrar ni? Jo, detta för att i princip alla gäster jag haft under sommaren (okej kanske 99 %) har fått för sig att denna vackra, välbevarade byggnad heter AMFIBIE-teatern. Det är ingen AMFIBIE! Alla som är någerlunda utbildade vet att en amfibie är ett slags groddjur, en klass av ryggradsdjur som antas ha utvecklats ur kvastfeningar. Vad i hela friden har då ett groddjur att göra med en teater? En arena som verkligen inte ser ut som en groda.. Vissa är verkligen ointelligenta.

Just nu är det dåligt väder här i Medulin. Åska, blixtar och massa regn... Men jag är inomhus i alla fall. Ska nog snart nanna kudden. Manikyr imorgo kl. 09 ju.

Adios amigos





Detta är den mycket ståtliga AMFIBIEteatern..


Kommentarer
Postat av: Johnny

Shit. Jag som trodde att det hette amöba teatern. Å andra sidan är där nog en hel del paddor o fossiler där.

2009-09-14 @ 21:49:32
Postat av: Moster

Nä vad roligt! Jag kan knappt få ner mungiporna igen, dom tycks ha fastnat i örsnibbarna! Amfibieteater! Den är obetalbar! Det är ungefär som en massa människor med anknytning till mitt jobb (jadå, en del välutbildade gymnasielärare också) som säger Fordomsprogrammet i stället för Fordonsprogrammet! Är det inte fantastiskt!? Fordom vaddå?? Fordom gick man på Amfibieteater i Medulin kanske!?



Kram

Ps. Jag älskar att ha en frände till bland språkpoliserna, vi behövs!

2009-09-15 @ 21:35:32
Postat av: Moster

Nä vad roligt, jag kan knappt få ner mungiporna igen. Dom tycks ha fastnat i örsnibbarna! Amfibieteater! Den är obetalbar. Ungefär som en massa människor med anknytning till mitt jobb (jadå, välutbildade gymnasielärare också)som säger Fordomsprogrammet istället för Fordonsprogrammet! Fordom vaddå??? Fordom gick människorna i Medulin på Amfibieteater kanske!?

Kram



P.S Jag älskar att ha ytterligare en frände bland språkpoliserna, vi behövs!

2009-09-15 @ 21:41:45
Postat av: Moster

Nä vad knäppt, först trodde jag att min kommentar hade försvunnit i cyberspace så jag skrev om det... Men det var ju viktigt - lika bra det kom med två gånger.

2009-09-15 @ 21:43:32
Postat av: Frida

Du är underbar du moster! :D

2009-09-16 @ 21:04:43
URL: http://friduus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0